Magasinet Nordfra har også skrevet om hvordan vi legger prestisje i vårt arbeid med en annen tilnærming, men her presenterer vi en full artikkel om arbeidet, tette rør, tett do og det som kommer, grisete eller ei. Len deg tilbake i godstolen, ta frem kaffekoppen (Eller tekoppen for den saks skyld) og les deg opp om hvordan vi får denne bransjen til å skinne!

Her er gjengen samlet, alltid klare for å ordne en tett do, noen tette rør, og alt innen vann og avløp

Slik motiveres de ansatte til å gjøre møkkajobben til status og prestisje

Han har vasset i kloakk og jobbet seg gjennom alle avdelingene i NRC Gravco som er eksperter på høytrykkspyling av tette rør og avløp. I dag sitter han som daglig leder i den rufsete bransjens kronjuvel. Dette betyr ikke at de selv er rufsete, snarere tvert imot, du kjenner igjen en tankbil fra NRC Gravco på mils avstand! Vi møter daglig leder, Arne Clausen, i NRC Gravco som utfører arbeid med vann og avløp for 70 millioner kroner i året.

Arne Clausen
Arne Clausen, Daglig leder, NRC Gravco

Pimper tankbiler og har høy arbeidsmoral

Legg merke til bildene under. Dette er biler som er velholdt og som virkelig representerer firmaet på sitt beste. Denne bilparken SKINNER!

I 2016 ble Gravco kjøpt opp av NRC Group som er ledende innen infrastruktur i Norden, med en miljødivisjon som sørger for at de alltid finner de beste og mest miljøvennlige løsningene innen anlegg, bane og miljø. NRC Gravco er totalleverandør innen vann og avløp, og er blant de få som leverer alle tjenester innen bransjen – og som kan flagge med at de er best på det de gjør. Dette har Clausen og en svært godt drevet administrasjon jobbet strategisk med siden han tok rollen som daglig leder i 2015.

Sannheten er at dette er en skikkelig møkkabransje. Det er møkkete og sølete! Det vi spyler og rydder opp i er skikkelig grisete. Tankbilene skal tømme kummer, og vacuumsugeren skal suge opp jord. Ja, det er en skitten jobb! Men gutta våre tar med seg bilene inn på jobben etter de har vært ute på oppdrag for «å shine» og vaske bilene hver eneste dag. Så bilparken vår er vi stolte av, for den blir tatt veldig godt vare på og er nypolert!

Arne Clausen smiler godt når han forteller om bilparken og gutta som gjør en glimrende jobb. Han fortsetter; – De ansatte er bilinteresserte, de trives med bilene sine og bruker mye tid på å polere dem. Gutta bruker kjøresko til og med, og skifter før de setter seg inn i bilene! Han viser ekstra engasjement når han avslører; – Faktisk gir vi dem noe ekstra utstyr til bilene sine som en morsom belønning.

Ved å pimpe tankbiler og motivere ansatte viser miljøbedriften at de møter opp på jobb med orden fra ende til annen.

Bilparken – et nødvendig verktøy for å gjøre en skikkelig god jobb

Hvorfor er det viktig for dere at bilparken blir tatt vare på?

– I og med at vann- og avløp er en litt rufsete bransje, er ikke dette et inntrykk vi vil gi til kunden. Vi vil vise kundene våre at her kommer det ordentlig ryddige folk på jobb! De fleste i bransjen gir blaffen, men vi vil at det skal se ordentlig ut! Markedet er litt ødelagt på tankbiler. Mange bruker gamle biler og dårlig utstyr som gjør at resultatet blir dårligere, og konsekvensene av dette for kunden er at de over tid vil få et større problem, og større kostnader medfølger etter hvert. Så akkurat det med å ha tankbiler med skikkelig utstyr og med dyktige fagfolk som er stolte av jobben sin, er et viktig varemerke for oss.

Ryddige folk i bransjen fikser tett do og tette rør - NRC Gravco
Tett do? Tette rør? Problemer med vann og avløp? Da ringer man oss!

40 års erfaring

NRC Gravco har drevet i vann og avløpsbransjen i mer enn førti år, og kan garantere at de leverer kvalitet i alle ledd. Arne Clausen har en oppriktig lidenskap for å hjelpe privatfolk med sine «bedritne problemer», bokstavelig talt. Enten det er snakk om en oversvømmelse, tette rør, en drenering eller møkka lukt skal NRC Gravco løse jobben. Motivasjonen er å være best på alt de gjør. og å være en totalleverandør i sin bransje.

– Er det en vannlekkasje, gir vi oss ikke før vi finner skaden. Og det er kanskje dette som kjennetegner arbeidet vårt; vi gir oss aldri før jobben er løst, sier Arne Clausen. Om det er tette avløp og vi ikke får spylt opp, da går vi på alternativer og bruker andre verktøy. Vi ivaretar kundens behov, og gjør en ordentlig jobb!

I dag er Arne Clausen og NRC Gravco en ledende total leverandør innen vann og avløp. Etter de nye kravene trådte i kraft, økte de satsningen på sin miljøvennlige profil ved å kjøpe en supersuger som suger opp jord, slik at de kan ta vare på miljøet og trærne rundt. Supersugeren omsetter for over fire millioner alene per år, så det blir spennende å se hvordan den nye investeringen påvirker fremtiden til den fremoverlente entreprenørbedriften.

Den aller siste satsningen er den nyoppstartede avdelingen for rørfornying og innvending foring. Metoden og leveransen gjør at man unngår graving og pigging, som er mer lønnsom for kunden samtidig som at miljøet spares. NRC Gravco er gode på det de gjør, men mye av suksessen skyldes en god og kontrollert drift – og at de hele tiden har ivaretatt sine kjerneverdier.

Økonomisjef Bente Skotgård forteller; – Vi har alltid lagt vekt på en god økonomi, og har opparbeidet en soliditet som vi er stolte av. Og dette gir en trygghet som er viktig for våre kunder.

Får offentlige prestisje prosjekter, men er størst privat

Bak noen skjerminger foran et prestisje bygg i Oslo, står det en skinnende ren tankbil fra NRC Gravco.

– Jeg kan ikke fortelle så mye om dette prosjektet, men vi får noen ekstra spennende jobber innimellom og akkurat dette er litt gøy! Siden jobben er for offentlige tjenestemenn skal alt være skjult, og vi får derfor heller ikke uttale oss om slike prosjekter. Men akkurat denne jobben er litt stas, og så er det litt artig at tankbilen som skal være skjult bak skjermingen, er så høy og «shiny» at den titter frem på toppen.

Selv om NRC Gravco og Clausen jobber på mange store prosjekter, har de størst nedslagsfelt i privatmarkedet.

– Vi jobber med en del sykehus og restauranter, men unngår egentlig en del store prosjekter. Kravet om fettutskillere på restauranter, gir oss en del tømmejobber som er viktige. På denne måten sørger vi for at fett og olje ikke kommer inn i avløpssystemet.

Når vi er i action så finner du ikke flere tette rør
Ute på jobb finner man det meste!

Ute på jobb

I råkjelleren kjenner man en mild lukt av noe mugg og sopp, og en kjølig og rå fukt legger seg på huden. Den store utfordringen for mange, er at problemer man ikke ser tror man ikke at man har. Men akkurat i dag er supersugeren og en gravemaskin fra NRC Gravco ute og drenerer en råkjeller i Oslo. Arne viser oss rundt og forklarer;

– Dette er en av de jobbene vi gjør mest av for privatpersoner. Huseier har bestemt seg for at de vil bruke råkjelleren, og da må den dreneres først. Det som skjer når man tar i bruk en råkjeller som ikke er drenert, er at fordi man skrur på varme, trekkes fukt inn i veggen. Det er da alle skadene kommer. Da kjenner man gjerne en rå lukt. Det som skjer er at når fukt og vann flyttes får man sopp og råteskade, derfor skal man følge anbefaling fra SINTEF om drenering og utvendig isolering. Vi har lang erfaring med dette og har opparbeidet en kultur for å gjøre en nøyaktig jobb.

Vi kommer natt og dag - NRC Gravco - Fikser tette rør
Vi fikser tette rør og avløp med vakt 24 timer i døgnet!

Problemer man ikke ser, har man ikke

I borettslag er økonomien ofte presset, og det sitter mange privatpersoner med ulike interesser rundt styrebordet. Derfor er det gjerne slik at kun det som defineres som et problem kommer på agendaen. Men ifølge Arne Clausen kan borettslagene spare seg for store kostnader og uforutsette lekkasjer;

Avslutningsvis setter Clausen opp et regnestykke; – Med vedlikeholdsspyling vil et borettslag med 30 enheter betale rundt tusen kroner per leilighet per tredje eller femte år, mot tretti tusen på en enkel utrykning der man må bruke mye tid på rengjøring etterpå. Kanskje må man bytte gulv og fliser, og reparere andre skader. Det er dessverre slik at man ikke har problemer man ikke ser, noe som er veldig misforstått, for det er ganske ofte at vi som rydder opp må vasse i kloakk.

________________________________________________________________________

Han ønsker alle velkommen til å ringe døgnvakttelefonen dersom det oppstår akutte problemer.

Tlf 22 30 84 20 Kontakt oss gjerne på epost også: post.gravco@nrcgroup.no

Vi fikser tette rør og avløp! Vi har vakt 24 timer i døgnet og hver eneste sak er like viktig for oss som den neste. Derfor har vi en døgnåpen telefonvakt, slik at vi kan hjelpe deg så fort som mulig.

Vi er tilgjengelig når du behøver det!

Velkommen til NRC Gravco! Vil du lese Nordfra artikkelen også? Besøk den HER!