En tett do vil ingen ha, det kan føre til flere ubekvemheter og er absolutt noe man vil unngå. Enten man er på besøk eller hjemme hos seg selv, så er et tett toalett ikke å foretrekke. Det er flere ting man kan gjøre for å slippe å havne i en slik knipe.

Et toalett er først og fremst ikke laget for å håndtere avfalssprodukter, det er ikke meningen at man skal kaste matavfall, hygieneartikler, våtservietter, snus eller lignende i do. Det er ofte årsaken til at noe skjer. Hvis alle i Norge hadde kastet ulike typer avfall som ikke er ment for toalettet, så hadde vi alle hatt store problemer, da det trenger ikke bare påvirke ditt toalett, men mitt, naboens og alle andre stedet hvor rørene kan samle opp alt avfallet og resultatet kan bli en stor tetthet i avløpssystemene. Det vil vi selvsagt unngå.

Vi tilbyr profesjonell håndtering av tette rør, sluker og toalett. Det kan være gjennom vedlikeholdsspyling og høyttrykkspyling av tette rør og avløp. Som oftest kommer alle former for akutte blokkeringer av dårlig vedlikehold. Det er mye rimeligere å gjennomføre vedlikehold og passe på rørenes tilstand kontinuerlig, enn å vente til at det skjer noe.

Hva gjør du hvis du får en tett do?

Det første man må tenke på nå man opplever et tett toalett, er å ta det med ro og holde hodet kaldt. Av og til kan det være en midlertidig blokkering, som kommer av oppsamlet toalettpapir som komprimeres i sammen av presset fra vannet. Som oftest kan dette løses av seg selv hvis man venter litt. Hvis ikke toalettet er helt tett, kan man prøve å skylle flere ganger, ved å spyle. Man kan også fylle en bøtte med vann og helle dette nedover i den tette doen for å se om det skaper rørelser.

Hvis det ikke skjer noe, kan det hende at «presset» i toalettskålen trenger et lite dytt eller røring for at vannet skal få trekke seg nedover. Gjerne bruk en toalettbørste, rør litt omkring, se om det hjelper. Etter en liten stund hører man som oftest et dragsug i den tette doen, og svisj, så er plutselig vannet trekkt ned med papiret.

Opplever du tett do eller tett toalett, eller tett avløp? Det ordner vi!
Tett do? Hanskene på!

Hva om toalettet fremdeles er tett?

Det kan hende at man kommer så langt, da er det bare å kle på seg hanskene og forberede seg på litt arbeid.

Hvis du har en klosettrenser med sugekopp, kan du prøve denne på dette tidspunktet ved å presse den helt ned i klosettet og foreta et kjapt rykk.

Gjør dette noen ganger for å se om det påvirker vannet og innholdet i toalettet. Hvis man ikke har en klosettrenser, så kan man bruke hansker og prøve å dra ut innholdet i toalettet for hånd.

Opplever du fremdeles en tett do?

Er det slik at du har prøvd de nevnte metodene, og ingenting gir etter, da er det på tide å tilkalle profesjonell hjelp. Det er derfor vi er her, og vi kan toalett og avløp!

Se vår tjenesteside for mer informasjon HER.