';
Tett do, hva gjør man da? Ringe NRC Gravco!
Hva gjør man når man har en tett do? – Ringer NRC Gravco vel!
Døgnvakt T. 22308420 / 08420

En tett do vil ingen ha, det kan føre til flere ubekvemheter og er absolutt noe man vil unngå. Enten man er på besøk eller hjemme hos seg selv, så er et tett toalett ikke å foretrekke. Det er flere ting man kan gjøre for å slippe å havne i en slik knipe.

Et toalett er først og fremst ikke laget for å håndtere avfalssprodukter. Det er ikke meningen at man skal kaste matavfall, hygieneartikler, våtservietter, snus eller lignende i do. Det er ofte årsaken til at noe skjer. Hvis alle i Norge hadde kastet ulike typer avfall som ikke er ment for toalettet, hadde vi alle hatt store problemer. Da det trenger ikke bare påvirke ditt toalett. Men mitt, naboens og alle andre stedet hvor rørene kan samle opp alt avfallet, og resultatet kan bli en stor tetthet i avløpssystemene. Det vil vi selvsagt unngå.

Vi tilbyr profesjonell håndtering av tette rør, sluker og toalett. Det kan være gjennom vedlikeholdsspyling og høyttrykkspyling av tette rør og avløp. Som oftest kommer alle former for akutte blokkeringer av dårlig vedlikehold. Det er mye rimeligere å gjennomføre vedlikehold og passe på rørenes tilstand kontinuerlig. Ikke å vente til at det skjer noe.

Hva gjør du hvis du får en tett do?

Det første man må tenke på nå man opplever et tett toalett, er å ta det med ro og holde hodet kaldt. Av og til kan det være en midlertidig blokkering. Det kan komme av oppsamlet toalettpapir som komprimeres i sammen av presset fra vannet. Som oftest kan dette løses av seg selv hvis man venter litt. Hvis ikke toalettet er helt tett, kan man prøve å skylle flere ganger, ved å spyle. Man kan også fylle en bøtte med vann og helle dette nedover i den tette doen for å se om det skaper rørelser.

Hvis det ikke skjer noe, kan det hende at «presset» i toalettskålen trenger et lite dytt eller røring for at vannet skal få trekke seg nedover. Gjerne bruk en toalettbørste, rør litt omkring, se om det hjelper. Etter en liten stund hører man som oftest et dragsug i den tette doen, og svisj, så er plutselig vannet trekkt ned med papiret. Er det ikke slik at dette hjelper og det er helt tett, så husk å stans bruk av vann i boligen for å unngå å tilføre mer ned i avløpet. Det kan hende at problemet er større enn hva man ser. Men et slikt problem er ikke et problem for oss!

Så da er det selvsagt bare å ringe vår døgnvakt, åpen til alle tider, hele året rundt. Deretter kan vi komme innom for å løse tett do, tett rør og det som måtte komme.

NRC Gravco - Tett do, tett toalett og alt tett ordner vi!
NRC Gravco – Vi har en garasje vi er stolte av, her skinner det og vi er beredt døgnet rundt!

Hvordan løser vi problemet med en tett do?

Vi har en garasje som vi er svært stolte av, og her finner du et stort utvalg av det nyeste på markedet av tilgjengelige biler. Vi har spylebiler som er velutstyrt, alt fra slanger, spesialdyser og høytrykksspylere – Det har vi på plass og klar til bruk når som helst. Som regel må vi først finne frem til et punkt som er koblet til hendelsesstedet, eller med andre ord, toalettet. Kommer vi oss frem til det og det ikke er noen andre problemer som vi finner mens vi arbeider, så spyles rørene, og så kvalitetssikrer vi utføringen av jobben, slik at vi er helt sikre på at doen er back on track.

Av og til oppstår det ulike situasjoner underveis, og noen ganger er det mer komplisert enn andre. MEN, dette kan vi og alle som kjører våre biler og drar ut på besøk, er så veltrente innenfor sitt fagområde, at du er i sikre hender fra start til slutt.

Om det er behov for videre oppfølging, så kan vi foreta en rørinspeksjon. Da kan vi finne ut om det er noe annet galt med rørene, ettersom vi fører et av våre kameraer gjennom rørene. Dette får man se på en egen skjerm. Da kan man se klare resultater av selve spylingen av rørene, og eventuelt som det er andre problemer eller skader tilstede.

Tett toalett? Det kan skje alle og det kan skje når som helst

Når man opplever et tett toalett, så er det ingen skam, det er en helt vanlig ting som skjer, oftere enn du tror! Uansett om det skulle lekke utover hele badet med ulike farger i vannet, så er vi såpass godt trente at vi skremmes ikke så lett. Når det gjelder kloakk og avløp, og alt som medfølger, så er vi ikke bare vant til det, men det er jobben vår – Vi gjør dette hele tiden! Så frykt ikke, ring vår døgnåpne vakttelefon, så er doen snart tilbake som den var før.

Opplever du tett do eller tett toalett, eller tett avløp? Det ordner vi!
Tett do? Hanskene på!

Hva om toalettet fremdeles er tett?

Det kan hende at man kommer så langt. Da er det bare å kle på seg hanskene og forberede seg på litt arbeid.

Hvis du har en klosettrenser med sugekopp, kan du prøve denne på dette tidspunktet ved å presse den helt ned i klosettet og foreta et kjapt rykk.

Gjør dette noen ganger for å se om det påvirker vannet og innholdet i toalettet. Hvis man ikke har en klosettrenser, så kan man bruke hansker og prøve å dra ut innholdet i toalettet for hånd.

Opplever du fremdeles en tett do?

Er det slik at du har prøvd de nevnte metodene, og ingenting gir etter, da er det på tide å tilkalle profesjonell hjelp. Det er derfor vi er her, og vi kan toalett og avløp!

Se vår tjenesteside for mer informasjon HER.

Leste du artikkelen vår om «Hvordan forebygge tette avløp og rør?» – Hvis ikke, så anbefaler vi den slik at du er klar over hva som kan gjøres for å unngå slike hendelser.