';

Rørfornying

Hva er rørfornying?

Rørfornying er en metode som brukes for å rehabilitere eksisterende avløpsrør fra innsiden. Dette gjøres ved å trekke et nytt rør inne i det gamle røret i stedet for å erstatte de med nye. På denne måten unngår man større inngrep i hus og/eller hage

Hvordan foregår rørfornying?

Før en rørfornying kan utføres må ledningen filmes og renses. Dette gjøres for å kartlegge omfanget av arbeidet som skal utføres, slik at du som kunde vil få en skreddersydd løsning for ditt avløp.  I tilfeller med motfall eller store områder med forskjøvede skjøter, er rørfornying ikke nødvendigvis beste løsning.  Vil man likevel unngå å grave, kan man rørfornye ledninger med motfall og få en glattere flate inne i røret. En slik løsning vil kreve litt mer vedlikehold, som f.eks gjennomspyling 1 gang pr år.

Rørfornying skjer ved at en strømpeforing blir ført inn i det eksisterende avløpsrøret. Strømpen blir mettet med Epoxy som herdes når det tilføres varme (damp eller lys). Resultatet av rørfornying blir et nytt rør som kan brukes som normalt samme dagen som arbeidet er utført.

Rørfornying hos NRC Gravco

Hvordan velge rørfornying?

  • Rørfornying kan gjøres uten store inngrep i hus eller hage.
  • Vi bruker eksisterende ledningen under rørfornying og man slipper unødvendig graving
  • Du slipper etterarbeid som asfalt, gress, busker osv.
  • Vann og avløp vil bare bli stengt i tiden strømpen installeres. (Ca 6-8 timer)
  • Rørfornying vil ha samme funksjon og levetid som nytt plastrør